Stainless Games werkt momenteel aan Carmageddon: Max Damage voor de PlayStation 4 en Xbox One. Een maand geleden maakte de studio bekend dat de game vanaf 3 juni verkrijgbaar is. Inmiddels is er meer bekend over de technische aspecten van de game. De resolutie en framerate voor beide versies zijn namelijk bevestigd.

Neil Barnden, co-founder van Stainless Games, heeft onthuld dat Carmageddon: Max Damage op de PlayStation 4 een resolutie van 1080p heeft. De Xbox One versie moet het doen met een resolutie van 900p. De framerate is op beide consoles wel gelijk; de game loopt namelijk op 30 frames per seconde.

Barnden liet verder ook nog weten dat Carmageddon: Max Damage geen ondersteuning voor PlayStation VR zal krijgen, omdat de game daar volgens hem niet geschikt voor is. Hij legde uit dat VR beter past bij games met een first-person perspectief. Hoewel Carmageddon: Max Damage dit wel heeft (naast het reguliere third-person perspectief), is het nog steeds geen goed idee omdat de auto’s niet zijn ontworpen met een first-person perspectief in gedachten. Hierdoor is het vaak geen perfecte ervaring, ondanks dat het volgens Barnden wel voor een hoop plezier zorgt.