In september 2014 maakte de wereld kennis met Destiny. Een volledig nieuwe game van ontwikkelaar Bungie en uitgever Activision. Voor de release werd min of meer aangegeven dat het een tienjarig project zou worden en dat men de game de komende jaren volledig zouden blijven ondersteunen. Nu ruim anderhalf jaar verder staan we op de drempel van een nieuwe update en wij vroegen ons af, vinden jullie Destiny nog altijd de moeite waard?

Destiny staat bekend om al zijn mogelijkheden evenals beperkingen. Je kan de game in je eentje spelen door missies en bounty’s te voltooien, maar het leukste is het met je (online) vrienden spelen. Samen Strikes spelen, met een groepje van zes de Raid uitspelen of elkaar afknallen in de verschillende Crucible modi. Vervolgens in de Tower je gevonden Engrams inleveren in de hoop dat je er een sterker wapen of betere gear voor terug krijgt.

De game kreeg ook veel kritiek te verduren in het eerste jaar. Zo kon je levelen tot level 20 om daarna pas in rank te kunnen stijgen als je goede wapens of gear had om deze vervolgens te kunnen upgraden met Ascendent Energy of Ascendent Shards. Deze moest je ook verdienen en er zat ook niks anders op dan vooral veel farmen in de hoop dat je een succesvolle lootdrop kreeg of net die Engram te pakken kreeg waarmee je je wapens kon optimaliseren. Hierdoor werd de game erg repetitief. In het begin was er nog maar 1 Raid, een paar Strikes en de missies waren niet echt variërend. Kortom, wie wilde stijgen in level moest wel vaak hetzelfde spelen. Voor vele Guardians was dit de reden om af te haken, ondanks het feit dat je met drie verschillende personages, elk met een eigen subclass, genoeg tijd aan de game zou kunnen besteden.

In december van 2014 kwam de eerste uitbreiding voor de game, The Dark Below. Hiermee kwamen er nieuwe missies naar de game, nieuwe personages in de Tower en ook een nieuwe Raid. De drie nieuwe missies die toegevoegd werden stelden helaas niet zo heel veel voor. In de Raid was gear te verdienen die jou naar de nieuwe levelcap van 32 kon brengen. Helaas viel deze uitdaging redelijk tegen en dat is het moment geweest dat nog meer mensen de game links lieten liggen. Toch wat jammer, want daarmee werd wel aangetoond dat Bungie niet alle potentie uit de titel wist te halen.

In de lente van 2015 kwam The House of Wolves uit, de tweede en tevens laatste update van het eerste jaar. Deze uitbreiding was stukken beter dan The Dark Below en voegde bijvoorbeeld de nieuwe wereld, The Reef, toe met nieuwe personages, uitdagingen en The Prison of Elders. Deze nieuwe modus liet je in een arena vechten tegen hordes vijanden met natuurlijk een grote eindbaas tot slot. Met deze uitbreiding kwam er ook een nieuwe Raid naar de game.

De grootste uitbreiding kwam in september 2015. The Taken King moest ook door de mensen met een Season Pass aangeschaft worden, want deze nieuwe DLC kwam in het tweede jaar van de game uit. De uitdagingen werden pittiger, de levelcap ging naar level 40 en er kwamen nieuwe dodelijke vijanden bij in de vorm van Taken. Nadeel, je had niks meer aan je Exotic wapens uit het eerste jaar, alles moest opnieuw verdiend en gefarmd worden. Met deze uitbreiding kwam er ook een nieuwe wereld bij in de vorm van een buitenaards ruimteschip, de Dreadnaught.

Aankomende dinsdag, 12 april, komt er een nieuwe update naar de game. Het light level gaat omhoog naar 335, er komen meerdere missies bij en ook vallen er weer genoeg toffe gear en stoere wapens te verdienen. Voor de Guardians die hun jaar één wapens bewaard hebben is er ook goed nieuws, want sommige van deze schietijzers zullen een update krijgen in deze nieuwe, gratis uitbreiding.

Maar nu is de grote vraag: is deze update voor jou een reden om de game weer op te pakken? Is de game nog de moeite waard of ben je er helemaal klaar mee? Of kijk je er juist enorm naar uit om met jouw Guardian opnieuw alle planeten te bezoeken? Wat is de reden dat je juist gestopt bent met Destiny, of waarom speel je het nog steeds zo vaak? De game heeft zo z’n ups en downs gekend en ook Bungie heeft tekortgeschoten in hun communicatie, maar dat betekent niet dat de game daar op zichzelf slechter van is geworden, want de gameplay staat nog steeds als een huis.

Genoeg voer voor een mooie discussie lijkt ons zo en wij horen jouw mening natuurlijk weer graag! Laat je reactie hieronder achter, zowel positief als negatief en dan het liefst met onderbouwde argumenten. Zo kunnen we er een sportieve en leuke discussie van maken.