Nog exact een maand wachten en dan is het moment eindelijk daar; de release van Uncharted 4: A Thief’s End. Een groot deel van de PlayStation 4 bezitters kijkt reikhalzend uit naar dit laatste deel in de serie. Hoewel, in ieder geval het laatste deel dat van Naughty Dog afkomstig is. Er wordt dan ook veel gesproken over het einde van de game en van het verhaal van Nathan Drake, maar wat kunnen we eigenlijk verwachten van het begin van de game?

Volgens Arne Meyer van Naughty Dog kunnen we een waanzinnige opening van Uncharted 4: A Thief’s End verwachten. Volgens hem is het zelfs één van de beste openingsscènes die Naughty Dog ooit heeft gemaakt. Dit is natuurlijk veelbelovend, als je bedenkt hoe geweldig het begin van games als Uncharted 2 en natuurlijk The Last of Us was. Laat maar komen dus!

Nog even terug naar het einde van Uncharted 4: A Thief’s End. We weten nog niet op wat voor manier het verhaal van Nathan Drake zal eindigen, maar het is dan ook interessant om te zien wat de singleplayer DLC voor de game precies gaat inhouden. Er is al bevestigd dat er één verhalende uitbreiding zal verschijnen en Naughty Dog’s Neil Druckmann heeft hier nu wat meer over verteld.

Zonder spoilers weg te geven legde Druckmann uit dat het einde van Uncharted 4 erg beslissend en ‘conclusive’ is. De studio kan en wil hier dan ook niet al te veel meer mee spelen in de singleplayer DLC. Daarom kunnen we een uitbreiding verwachten die waarschijnlijk wel wat wegheeft van Left Behind, de singleplayer DLC van The Last of Us. Deze DLC bestond voor een deel uit flashbacks, iets dat natuurlijk ideaal is voor een game met een gesloten einde, waar je niet al te veel meer mee kunt doen.