Killzone 2 was de grote hit uit Nederland. Het spel werd vooral geprezen door zijn schitterende graphics en het ongelooflijke hoeveelheid geweld die erin zat. Iedereen moest dood, iedereen zou sterven. Je gaat je toch afvragen waarom niet iedere shooter hierop gebaseerd is.

Nu meldt CVG dat Sony intern al een releasedatum voor de opvolger Killzone 3 bepaald heeft. Dat Killzone 3 komt is een logisch gevolg van het succes van Killzone 2. De derde generatie Killzone staat gepland voor mei 2011, volgens CVG. Ook melden ze dat Killzone 3 compatibel zal zijn met de Playstation Move. Sony heeft ook bevestigd dat deze Killzone in 3D speelbaar zal zijn.

Sony doet echter zeer mysterieus over de releasedatum van Killzone. Hoewel CVG een bron dichtbij Sony heeft voor de releasedatum, onkent Sony zelf dat ze al een release datum voor Killzone 3 hebben. Wel heeft Sony bevestigd dat je met zijn tweeën of met zijn vieren kan samenwerken en dat je in auto’s kan tijdens multiplayer.

Dus wie weet kunnen we over precies een jaar wel aan de slag met de volgende Killzone. De tijd zal het leren. Of we de releasedatum moeten geloven, is de vraag. Dus of dit is een slechte bron, of de release datum van Killzone 3 kan weer in het archief van Sony’s slechtst bewaarde geheimen.