Ontwikkelaar Frozenbyte heeft niet alleen bewezen technisch een goede game in elkaar te kunnen zetten, ook hun vormgeving qua speelwereld is minstens indrukwekkend te noemen. Hun vorige project (Trine 3) bewees dat de relatief kleine ontwikkelaar veel in zijn mars heeft. Ze hebben inmiddels hun volgende project aangekondigd; welkom in de wereld van Shadwen.

De game staat helemaal in het teken van sluipen en het stiekem uitschakelen van vijanden, of je dat dodelijk wilt doen of niet is geheel aan jou. De game zal meerdere verlopen kennen aan de hand van je speelwijze. Shadwen gaat over de huurmoordenaar die dezelfde naam draagt als de titel van de game, hij is op een missie om de koning uit te schakelen. Tijdens zijn tocht komt hij het weesmeisje Lily tegen, die opgejaagd wordt omdat ze gestolen heeft. Shadwen neemt haar onder zijn hoede en samen gaan ze op een spannend avontuur.

De game kent net als Trine weer een bijzonder sfeervolle wereld en lijkt unieke gameplay te presenteren. Shadwen komt volgende maand al uit voor de PlayStation 4. Hierboven de eerste trailer. Voor meer informatie over de game, klik op deze link.