Eind vorig jaar viel er al op PSX-Sense te lezen dat de legendarische nummer 46, Valentino Rossi, zijn eigen game gaat krijgen op de PlayStation 4. Veel werd er destijds niet vrijgegeven, maar inmiddels hebben we via een persbericht weer wat extra informatie verkregen.

De game speelt zich af op de Motoranch VR46, het oefenterrein van de Italiaanse meester. Spelers kunnen hier allerlei facetten van de motorsport beoefenen met niet alleen de stuurkunstmeester zelf, maar ook al zijn aangesloten VR46 Academy Riders en zijn ‘vrienden’. Tony Cairoli, Alberto Tebaldi, Mauro Sanchini, Thomas Chareyre, Marco Belli, Mattia Pasini, Chad Reed, Guy Martin, Graziano Rossi, Filippo Scalbi en Federico Fuligni zijn allen speelbaar.

De diverse competities betreffen Dritta, Alla Rovescia, EnduRanch en Americana. Ze zijn allen beschikbaar in het volle daglicht of een warme zonsondergang. We weten verder nog niet precies hoe het inhoudelijk werkt, maar als voorbeeld kregen we FlatTrack beschreven, waarbij je al zijwaarts scheurend over de zandvlaktes van Italië mag razen. Benieuwd hoe het er aan toe gaat op de ranch van Valentino? Bekijk dan de bovenstaande video. Valentino Rossi The Game verschijnt op 16 juni voor onder andere de PlayStation 4.