Er zijn inmiddels al zo veel geruchten gaande over een nieuwe versie van de PlayStation 4, dat het slechts een kwestie van tijd is totdat Sony inderdaad een krachtigere console gaat aankondigen. Tot die tijd is er natuurlijk nog niks zeker, maar een grote internationale retailer heeft er nu zelfs over gesproken.

De retailer waar we het over hebben is het Amerikaanse GameStop. Tony Bartel, COO van GameStop, sprak op een bijeenkomst met investeerders namelijk over aanstaande hardware lanceringen. Hij noemde virtual reality, maar ook ‘console launches waar geruchten over zijn’. Volgens Bartel lijken verschillende consoles waar nu geruchten over zijn een zekerheid en zijn ze daadwerkelijk op komst.

“Although we have not modeled extensive growth for new innovation in this presentation, we are very pleased to see the introduction of technology like virtual reality and rumored new console launches, some of which seem imminent.”

In een Q&A sessie die later volgde werd er gevraagd of Bartel met zijn uitspraken de Nintendo NX, de aanstaande console van Nintendo, bedoelde of ook andere consoles, zoals de PS4K, waar veel geruchten over zijn. GameStop antwoordde daarop door te zeggen dat het bedrijf zoals gewoonlijk meer informatie heeft dan er naar buiten mag worden gebracht.