watch-dogs2

Ubisoft zal dit jaar weer een E3 persconferentie houden, zoals wij je al eerder wisten te vertellen, maar de vraag is natuurlijk wat hier precies gaat gebeuren. Techtimes schreef bijvoorbeeld dat we sowieso meer informatie krijgen over de aanstaande downloadbare content voor The Division. Ubisoft gaat ongetwijfeld haar plannen voorleggen over wat spelers nog allemaal mogen verwachten dit jaar.

Verder krijgen we meer informatie over South Park: The Fractured But Whole, waar sinds vorig jaar niet veel meer over bekend is gemaakt. De rest van de conferentie zal ongetwijfeld gevuld gaan worden met Ghost Recon: Wildlands en For Honor. Dit zijn natuurlijk allemaal games waarvan we al weten dat deze eraan zitten te komen, maar er is nog één game die Ubisoft nog moet onthullen en dat is Watch_Dogs 2.

Ubisoft heeft namelijk tijdens een aandeelhoudersvergadering al laten weten dat Watch_Dogs 2 gepland staat voor een release voor eind maart 2017. Dat zou toch echt moeten betekenen dat een onthulling snel moet gaan plaatsvinden. De E3 is hier de beste plek voor, want dat geeft Ubisoft nog een klein jaar de tijd om de game verder te hypen. Mits de game nog steeds voor eind maart 2017 moet verschijnen.

Het gerucht ging al eerder dat deze nieuwe Watch_Dogs zich niet meer af gaat spelen in Chicago, maar dat San Francisco dit keer aan de beurt is. Deze stad zal een hoop te bieden hebben voor de game en bovendien is het al een geruime tijd geleden dat we deze stad in een game hebben gezien. Chicago was eerder al een opvallende keuze, aangezien de meeste open-wereld games toch vaak voor een Los Angeles of New York kiezen.

Dit jaar komt er geen Assassin’s Creed game uit en dus zou Watch_Dogs de enige open-wereld game – naast Ghost Recon: Wildlands  – zijn in Ubisoft’s line-up voor het komende jaar of begin volgend jaar. Hopelijk schept Ubisoft dus meer duidelijkheid tijdens haar persconferentie, want het is nog volledig troebel hoe het najaar van 2016 er voor de uitgever uitziet.

Ook zijn we benieuwd naar op welke fronten Watch_Dogs 2 verbeteringen heeft gemaakt tegenover het origineel, er was namelijk nogal veel kritiek op de game en het was voor sommigen zelfs een teleurstelling. Ubisoft meldde destijds dat de franchise zich eerst verder moest ontwikkelen, laten we dan ook hopen dat men geleerd heeft van het eerste deel.