Gisteren plaatsten we het bericht dat de PS4K intern bij Sony de codenaam NEO had gekregen. Giantbomb had via bronnen inzicht op veel informatie gekregen waardoor tevens bekend werd wat de specificaties zijn en wat de plannen van Sony enigszins zijn in combinatie met de huidige PS4.

Het artikel van Giantbomb heeft bijval gekregen van Digital Foundry, dat claimt dat ze eveneens toegang tot documentatie hebben gekregen. Het zou hier dezelfde documentatie betreffen als waartoe Giantbomb toegang kreeg.

Digital Foundry meldt dat NEO inderdaad de PS4K is en dat Sony momenteel openlijk informatie deelt met de ontwikkelaars en uitgevers. Sterker nog, Sony zou al begonnen zijn met het uitsturen van prototype devkits naar ontwikkelaars, waarbij het de bedoeling is dat de daadwerkelijke devkit snel zal volgen.

In mei zal er een ontwikkelaar evenement plaatsvinden alwaar Sony meer informatie over de nieuwe console zal delen. In augustus zal een begin gemaakt worden aan code submissies voor NEO-compatible titels.

Wanneer de console precies verschijnt, dat is nog steeds niet helemaal duidelijk. Maar gezien we in ons bericht van gisteren lieten weten dat PS4 games vanaf oktober NEO-compatible moeten zijn, zal de releasedatum hier misschien niet ver vanaf liggen.