De PS4K (of NEO, zoals de console intern bekend schijnt te staan) houdt de gemoederen de laatste weken flink bezig. Keer op keer duiken er weer meer bewijzen op die erop lijken te duiden dat Sony inderdaad aan een krachtigere versie van de PlayStation 4 werkt. Het is natuurlijk erg interessant om te zien wat de precieze plannen van Sony nou zijn en mocht de nieuwe console inderdaad over een paar maanden komen, dan krijgen we dus met een situatie te maken die eigenlijk nog nooit eerder is voorgekomen.

Veel mensen zijn dan ook benieuwd of dit, wanneer alle geruchten inderdaad kloppen, een nieuwe trend gaat worden. Kunnen we misschien vaker om de paar jaar een geüpgradede console verwachten? En wat heeft dit voor invloed op een eventuele PlayStation 5? Lorne Lanning, de grote man achter de Oddworld franchise, heeft hier in een podcast van Game Informer in ieder geval zijn zegje over gedaan.

Lanning denkt namelijk dat consoles als de PS4K en de Xbox 1.5 (een nieuwe Xbox One met een hardware upgrade, waar ook al tijden geruchten over bestaan) de toekomst van gaming consoles vormen. Volgens hem is dit de nieuwe weg die bedrijven in de gamesindustrie in zullen slaan. Hij denkt dat het uitbrengen van consoles, die het vervolgens zo’n zeven jaar uit moeten houden tot de volgende generatie, steeds minder rendabel wordt.

Deze gedachte van Lanning wordt nog eens ondersteund door een opvallende uitspraak aan de kant van Sony. Lanning legde uit dat hij recentelijk een diner had met Shuhei Yoshida van Sony. Lanning vroeg hem hoe de PlayStation 5 eruit zou komen te zien, waarop Yoshida antwoordde dat het überhaupt nog maar de vraag is of deze er wel komt. Nadat Lanning er nog verder over doorvroeg, benadrukte Yoshida nogmaals dat Sony er echt nog niet over uit is of er ooit een PlayStation 5 komt.

Al deze uitspraken maken dit hele onderwerp nog een stuk interessanter en wij zijn dan ook erg benieuwd wat Sony in petto heeft met betrekking tot de eventuele PS4K en mogelijke consoles daarna. Zoals gebruikelijk zullen we jullie op de hoogte houden van alle ontwikkelingen.