Special: Disney Infinity 3.0 – Marvel Battlegrounds Play Set – Disney heeft in de afgelopen jaren jaarlijks een nieuw Disney Infinity deel uitgebracht. Bij Disney Infinity 3.0 kiezen ze echter voor een andere aanpak, want deze game zullen ze behouden en keer op keer voorzien van uitbreidingen in de vorm van Play Sets. Disney Infinity 3.0 had bij de release enigszins een Star Wars thema en nadien zijn er nog twee losse Play Sets verschenen. Disney kan echter meer doen en zo hebben we ditmaal de Marvel Battlegrounds Play Set onder handen genomen.

Geen avontuur, maar knokken

Met het oog op Captain America: Civil War heeft Disney recent de Marvel Battlegrounds Play Set uitgebracht en deze is net even wat anders dan de Star Wars Play Sets. Daar waar die uitbreidingen nog platformavonturen waren, kiest men nu voor een andere benadering, namelijk die van een fighting game. De Play Set wordt uiteraard geleverd met de Play Set zelf evenals Captain America en ter aanvulling hierop kun je diverse andere Marvel helden aanschaffen die een rol hebben in de aankomende film.

Het platformen en verschillende doelen voltooien zoals je dat gewend bent, komt nu niet voor. De focus ligt echt op het vechten met verschillende Marvel personages. Wel schotelt de Play Set je een verhaal voor, maar dat is zo opgebouwd dat je in de ene na de andere vechtsituatieterecht komt en het opneemt tegen een zeer brede variatie aan Marvel villains. De verhalende modus is – ondanks het erg dunne verhaal – een vermakelijke ervaring. De Play Set biedt namelijk verschillende omgevingen voor de afwisseling en de fun zit natuurlijk in het vechten met verschillende personages, mits je deze ook fysiek bezit.

Het verhaal doorspelen zal niet veel meer dan een uur mogen kosten en dat is op zich relatief kort. Hier krijg je echter wel andere opties voor terug. Zo zul je een reeks aan uitdagingen vrijspelen die allemaal zo hun eigen beloningen kennen. Ook kan je de uitdaging van het verhaal op een hogere moeilijkheidsgraad aangaan als je daar zin in hebt. Wat echter voor de lange speelduur zorgt, is de multiplayer, welke behoorlijk verzorgt genoemd mag worden door een breed scala aan modi en het bijkomende geluk van een goede selectie speelbare personages.

https://youtu.be/hZd8KRVOVhA

Met vier man aan de slag

We raden je aan om eerst de tutorials te doorlopen, want daarmee krijg je een goede feeling van de gameplay en leer je de besturing goed kennen. Als je dit eenmaal onder de knie hebt, wat hooguit tien minuten kost, speel je het verhaal door en dan ben je er helemaal klaar voor. Deze multiplayer bestaat uit – zoals al aangegeven – verschillende modi. Zo kan je het in een free-for-all modus tegen elkaar opnemen. Ook kun je een soort variant op Capture the Flag spelen en meer. Dit leent zich uitstekend voor een flink aantal uren vermaak en de game is hierin coulant naar de speler.

Je kunt bij aanvang namelijk verschillende personages selecteren die je in de multiplayer als ’trial’ gebruikt. Je bent dus niet per se genoodzaakt om fysieke personages te kopen als je tegen een vriend of vriendin wil spelen. De beschikbare keuzes zijn gevarieerd genoeg en dat samen met de afwisseling in modi zorgt voor een degelijk geheel. Het vechten zelf gaat als een trein en ook hierin weet Disney de nodige variatie te houden. Dat zit hem enerzijds in de speciale aanvallen van de aanwezige personages en anderzijds in de dynamische levels.

Deze levels ogen aanvankelijk erg simpel, maar kennen een dieper laag doordat er dingen gesloopt kunnen worden, je ergens anders terecht komt en meer. Er gebeurt continu wat en als kers op de taart zijn speciale power discs – die kan je zo nu en dan oppakken – ideaal om hulp in te roepen van een andere Marvel held die je met enig spektakel bij zal staan. Daarmee is Marvel Battlegrounds een uitstekende aanvulling op de beschikbare Play Sets, want het doet een keertje wat anders en dat op de juiste manier, omdat men je voldoende mogelijkheden voorschotelt.

Conclusie

Als je een platformavontuur verwacht, zoals de eerdere Play Sets, dan kom je bedrogen uit. Marvel Battlegrounds is een brawler pur sang en hou daar dus rekening mee als je een aanschaf overweegt. Aanschaffen bij interesse zal niet misstaan, want de simpelheid in gevechten kent diepgang door de dynamische levels en de variatie in personages en dus bijkomende individuele mogelijkheden. Het verhaal dat de Play Set je biedt, wijkt qua gameplay invulling weinig af van de multiplayer en is bovendien ook erg kort, wat misschien wat jammer is. In ruil daarvoor krijg je flink wat leuke uitdagingen en natuurlijk een multiplayer die met vier man speelbaar is en dat zonder dat je verplicht bent fysieke personages aan te schaffen. Concluderend is deze Play Set absoluut geslaagd en een goede afwisseling in het aanbod.