Afgelopen week verscheen de story trailer van Mafia III. Een trailer die veel van de game liet zien en tegelijkertijd diende om het verhaal enigszins toe te lichten. Met deze release is de eerste stap naar een hype gezet en het is nu wachten op meer en meer over de game in de vorm van informatie, gameplay, hands-on opties enzovoort. Gezien de Mafia III trailer op games gebied toch wel één van de belangrijkste nieuwtjes van de afgelopen week was, gaan we er nu eens nader naar kijken in deze Jouw mening. Deze draagt als stelling dat het de toon zet voor een prachtige game. Dat baseren we natuurlijk op de perspresentatie van de game vorig jaar op de Gamescom, maar ook op wat we de afgelopen dagen hebben gezien.

Het ziet er prachtig uit, het schuwt grof geweld niet, de sfeer is overduidelijk zeer dringend aanwezig en het wekt daarmee de indruk dat er een fantastisch avontuur op ons staat te wachten. Alles wijst naar een interessante titel die het klassieke maffia gevoel weet en durft te doorbreken door allereerst van het Italiaanse stereotype af te stappen, maar zich tegelijkertijd ook waagt in een andere periode en opmerkelijke stad. Opmerkelijk in de zin van dat New Orleans – waarop New Bordeaux gebaseerd is – niet de eerste stad is die bij je opkomt als je aan de maffia denkt.

Mafia III zal door de setting, de personages, tijdsperiode en meer bijbehorende zaken absoluut anders aanvoelen dan de eerdere twee delen. Dat kan een zeer goede stap voor de franchise zijn, want dit zet in zekere zin ook de deur open naar bijvoorbeeld de Russische maffia of eventueel zelfs de Yakuza, al zien we de franchise niet snel die kant op gaan. Keerzijde is wel dat juist hetgeen de maffia zo typerend maakt eigenlijk buitenspel wordt gezet.

Als je aanvankelijk hoopte op een Mafia game in de stijl van de eerste twee delen, dan kan ik me enigszins voorstellen dat de richting die de franchise op gaat toch wat tegen is gevallen. De vraag is dan ook of de beelden je de afgelopen week hebben weten te overtuigen of juist des te meer averechts hebben gewerkt op je verwachtingspatroon. Het is natuurlijk heel erg afhankelijk van wat jouw persoonlijke voorkeur is en juist omwille van die reden is Mafia III momenteel een uitstekend gespreksonderwerp.

Laat hieronder weten hoe jij over Mafia III denkt. De setting, het personage, de periode, de stad en meer. Baal je juist dat het zich niet afspeelt in een New York of Los Angeles of dat de Italianen geen primaire rol hebben? Wat het ook is, je kan het hieronder kwijt en we horen je mening natuurlijk weer graag. Wel graag bij je reactie goede argumenten geven, zodat we er een mooie discussie van kunnen maken.

https://youtu.be/4UdSpFXz8Q4