Wanneer Uncharted 4: A Thief’s End vanaf 10 mei in de winkels ligt kun je natuurlijk aan de slag met de epische singleplayer, maar de game bevat ook een multiplayer. De eerdere delen uit de serie die een multiplayer bevatte, bewezen dat die erg goed in elkaar stak en de modus werd al snel erg populair. Bij dit nieuwe deel zal dit ongetwijfeld ook weer het geval zijn.

De multiplayer van Uncharted 4: A Thief’s End bevat verschillende modi en ontwikkelaar Naughty Dog heeft weer een nieuwe modus voor de game onthuld, genaamd ‘Plunder’. De Plunder modus kennen we al uit de multiplayer van Uncharted 2 en Uncharted 3. Het is vergelijkbaar met een traditionele Capture the Flag modus, alleen draait het nu om een ‘idol’ in plaats van een vlag.

Er zijn wel enkele veranderingen binnen de Plunder modus doorgevoerd ten opzichte van de vorige games. Zo kan je nu de volledige map doorkruisen wanneer je de idol vasthebt, iets dat eerst niet mogelijk was. Daarnaast was Plunder in de vorige games een modus voor twee teams van vijf spelers, maar in Uncharted 4 bestaat elk team uit vier spelers.

Plunder in Uncharted 4: A Thief’s End is speelbaar op drie verschillende maps; Island, Madagascar City en Rooftops. Deze drie maps kennen we allemaal uit de multiplayer beta van de game. Hierboven kun je een kleine teaser bekijken, die je enig idee geeft van hoe Plunder in Uncharted 4 er uitziet.

Naughty Dog beloofde verder nog dat er nog veel meer details over de multiplayer van Uncharted 4: A Thief’s End worden gedeeld tussen nu en de release. Wat we precies voor informatie kunnen verwachten is niet bekend, maar een aankondiging die zeer dichtbij is zal volgens de ontwikkelaar ‘erg veel mensen blij maken’.