Dit weekend vindt PAX East 2016 plaats en één van de dingen die op de planning stond was een panel van ontwikkelaar Gearbox Software. De studio vertelde vooral veel over hun aanstaande game, Battleborn. Veel mensen waren echter ook geïnteresseerd in de Borderlands serie en vroegen zich dan ook af of Borderlands 3 in ontwikkeling is.

Randy Pitchford, CEO van Gearbox, had goed nieuws. Hij bevestigde namelijk dat er inderdaad een nieuwe Borderlands game in ontwikkeling is en dat het de volgende grote titel van de studio wordt na de release van Battleborn. Er is praktisch geen verdere informatie over Borderlands 3 vrijgegeven, maar Pitchford liet wel weten dat er in de DLC die zal verschijnen voor Battleborn, enkele hints naar Borderlands 3 verstopt zitten.

Het is niet een hele grote verrassing dat er aan een nieuwe Borderlands game gewerkt wordt, gezien de populariteit van de franchise. Toch is een dergelijke bevestiging altijd goed nieuws en wij kunnen niet wachten tot we meer te weten komen over dit nieuwe deel.