160425pspk00

De PlayStation Portable wordt al niet meer gemaakt sinds juni 2014, maar wanneer je PSPGo kapot was kon je deze nog altijd opsturen naar Sony ter reparatie. Sony heeft vandaag echter aangekondigd hiermee te gaan stoppen, waardoor het vanaf 31 juli 2016 niet meer mogelijk is om je PSPGo te laten repareren.

De PSPGo kwam uit in november 2009, in twee kleuren, namelijk zwart en wit. Dit was de allereerste (en tevens enige) PSP die geen gebruik meer maakte van UMD’s, zoals eerdere modellen dat wel deden. Dat betekende dus dat je alle games digitaal diende te downloaden op de handheld, wat zorgde voor een apparaat die een stuk kleiner was dan de vorige modellen.

Voor de PSP-1000 en PSP-2000 geldt al een einde van de after-sales service, dit gebeurde namelijk al in maart 2014. De enige PSP’s die Sony nu dus nog kan en wil repareren zijn de PSP-3000 en PSP-E1000. De stop van reparaties voor de PSPGo is vanwege het feit dat het steeds moeilijker wordt om de benodigde onderdelen te bemachtigen.

Op het moment worden er geen nieuwe PSP’s meer geproduceerd en de modellen die je vandaag de dag nog kunt kopen zijn of tweedehands, of oude voorraad.