Pro Evolution Soccer wordt door de meeste mensen gezien als een slechtere variant van FIFA. Waar PES ooit nog een waardige concurrent was voor FIFA, kiezen de laatste jaren steeds meer mensen voor FIFA. FIFA wordt geprezen door de ongelooflijke graphics en het ongelooflijke oog voor details.

Vandaar dat Pro Evolution Soccer 2010 compleet voor paal werd gezet door FIFA 10. PES 2010 was gewoon niet opgewassen tegen FIFA 10. Konami wil de trouwe fans echter tegemoet komen met een gratis WK-pakket voor PES 2010. Op 8 juni komt voor de Xbox 360, de PC en uiteraard de PS3 een pakket beschikbaar met de nieuwe selecties en tenues van een aantal teams. Deze teams zijn Ghana, Ivoorkust, Japan, Brazilië, Argentinië, Ierland, Italië, Engeland, Griekenland, Kroatië, Zweden, Spanje, Duitsland, Frankrijk, Portugal, Australië, Korea en gelukkig ook Nederland.

Het is geen heel WK-spel zoals EA Sports geeft met FIFA World Cup, maar het is toch een redelijke uitbreiding voor een redelijk voetbalspel. Voorlopig zal PES het nog niet winnen van FIFA, maar met een gratis uitbreidingspakket gaat Konami in ieder geval de goede kant op.