maxresdefault (10)

Joe Brammer, de executive producer van de Tweede Wereldoorlog shooter Battalion 1944, heeft een opvallende tweet de deur uitgedaan. De tweet leverde hem zelfs een beetje spijt op, want hij werd de hele nacht gebombardeerd door vragen van Twitteraars die meer wilden weten over zijn tweet.

Hij vertelde op Twitter ‘dingen’ te hebben gezien van Battlefield 5 en dat hij hierover ongelofelijk enthousiast is. Nu is Joe Brammer geen onbekende en zijn specialiteit is de Eerste- en Tweede Wereldoorlog, wat kan betekenen dat hij betrokken is geweest bij de game vanwege zijn expertise.

Vlot na zijn tweet en het bombardement van berichten meldde hij het volgende:

“My phone, apple watch, and desktop notifications were all going crazy, and you ask too many questions! Tweet gone ha…clearly a mistake on my part! A massive oversight on the desperation for squeezing information!”

Dit is niet de eerste keer dat er gesproken wordt over een mogelijke Eerste- of Tweede Wereldoorlog setting voor de nieuwe Battlefield. Zo wist een Zwitserse retailer Battlefield 5 al op te nemen in haar assortiment onder “multiplayer tactical shooter” die zich afspeelt tijdens de Eerste Wereldoorlog. De game moest volgens de retailer uit gaan komen op 26 oktober voor de PC, PS4 en Xbox One.

In 2014 wist EA’s CFO Blake Jorgenssen al te zeggen dat de nieuwe Battlefield een “a return to a Battlefield military-style game” zou worden. De geruchten rondom een Eerste- en/of Tweede Wereldoorlog setting blijven maar gevoed worden en hopelijk krijgen we tijdens EA Play in juni, vlak voor de E3, meer duidelijkheid over de nieuwe Battlefield.

battlefield-5-rumour