Special: De facties van Battleborn – The Peacekeepers – In Battleborn worden vijf verschillende facties gedwongen om samen te werken in hun gevecht om de laatste ster Solus. Het heelal wordt immers bedreigd en het overleven van de facties kan alleen door samen de wapens op te pakken, de geschillen te negeren en ten strijde te trekken. Nu de release zowat voor de deur staat, kijken we vandaag naar de eerste van de vijf aanwezige facties in de game en dat zijn The Peacekeepers.

The Peacekeepers

Onder The Peacekeepers vallen een bonte verzameling van verschillende volken. Dat brengt een gevarieerde bende van personages bij elkaar die als vuistregel gelijkwaardige bescherming, vrijheid en gelijkheid hanteren. The Peacekeepers zijn als enige in vergelijking met de andere facties aanwezig op Solus, maar leven daar als nomaden, omdat ze niet echt een plek hebben die ze als een thuis kunnen omschrijven. Grappig detail: omdat zij zo stevig vasthouden aan hun principes is er een afscheiding ontstaan met als gevolg de Last Light Consortium, die vooral op geld verdienen belust is.

Oscar Mike

Oscar Mike loopt al heel wat jaartjes mee, want hij is een afgedankte kloon uit een oorlog die men inmiddels al lang is vergeten. Met zijn armor en wapens is het een ideale strijder vooraan de linies en vanzelfsprekend heeft hij ook ondersteunend materiaal in de vorm van explosies. Voor de snelle aanval kan hij zijn granaat inzetten, maar als hij echt verwoestend wil zijn, heeft hij altijd nog de beschikking over een airstrike. Om er nog een schepje bovenop te doen, beschikt hij over een ‘Stealth Generator’ en hiermee kan hij voor 9 seconden onzichtbaar worden.

Heeft beschikking over: UPR-AR7 Assault Rifle, Frag Grenade, Airstrike, UPR-RDC Combat Armor, Stealth Generator & Tactical Rounds.

Meer over Oscar Mike lees je hier.

Montana

Montana is een nogal indrukwekkende verschijning door de forse schouder armor en zijn idioot grote geweer. Deze minigun is ideaal om als een tank over de vijand heen te walsen. Vanzelfsprekend zal de minigun behoorlijk opwarmen, maar dat werkt juist in het voordeel van Montana. Door de hete minigun te blijven gebruiken, zal de schade die aangebracht wordt alsmaar toenemen. Tegelijkertijd is hij dermate krachtig dat hij bovengemiddeld schade kan incasseren, waardoor het een ideale kracht is om vooraan het strijdveld te plaatsen. Zijn imposante figuur stelt hem tevens in staat om vijanden te dashen, wat forse schade aanricht, en zijn vuisten kan hij inzetten voor een stomp op de grond.

Heeft beschikking over: Montana’s Minigun, Lumberjack Dash, Mansformation, Hearty Constitution, Hailstorm & Heatwave.

Meer over Montana lees je hier.

Ghalt

Ghalt is een al wat ouder figuur die al lang meedraait; hij wordt namelijk gezien als één van de eerste Battleborn. Net zoals Montana is ook zijn postuur indrukwekkend, maar zijn voorkeur ligt bij het gebruiken van een shotgun. Als je lekker bezig bent met Ghalt kan je zelfs de vuurkracht verdubbelen, want hij kan ook uitstekend met twee shotguns op hetzelfde moment overweg. Als we dan naar zijn additionele middelen kijken, dan heeft hij ook nog speciale shotgun shells die extra schade aanbrengen, waardoor wel duidelijk is dat Ghalt eveneens een personage is dat uitstekend vooraan de linie geplaatst kan worden. Sterker nog, als vijanden dan alsnog op een te grote afstand zijn, dan kan Ghalt deze ook gewoon naar zich toetrekken met een haak. Afsluitend beschikt Ghalt nog over extra stevige armor en de Scaptrap, waarmee hij vijanden tot twee seconden kan stunnen om nadien flink veel schade uit te delen.

Heeft beschikking over: The Hook, Dual Wield, UPR M8-R Revolver Shotgun, Scraptrap, Tactical Shells & UPR-EC Technician’s Rig.

Meer over Ghalt lees je hier.

Galilea

We noemde Ghalt een oudje, maar Galilea is helemaal stokoud. Zij heeft namelijk voor haar eigen verbanning gekozen en heeft honderden jaren buiten de bewoonde wereld geleefd. Maar door de omstandigheden is ze genoodzaakt geweest terug te keren en met haar skills is ze een welkome toevoeging aan de Battleborn. Ze beschikt over fors zwaard en tevens een schild, waarmee ze zeer effectief vijanden om zeep kan helpen. Met haar zwaard slaat ze in het rond daar waar ze haar schild weg kan smijten om zo vijanden op grotere afstand aan te pakken. Tegelijkertijd kan ze met haar speciale kracht health bij vijanden stelen en exploderen in een duistere energie, waardoor ze zowel nog meer health steelt alsook veel schade berokkent bij de onfortuinlijke tegenstander.

Heeft beschikking over: Shield Throw, Abyssal Form, Wraith’s Greatsword, Desecrate, Corruption & Sentinel’s Greatshield.

Meer over Galilea lees je hier.

Benedict

Van het stel is Benedict wellicht de meest komische, aangezien hij van zichzelf en zijn raketten houdt en niets anders. Het is dus een nogal arrogante verschijning, maar dat maakt op het slagveld weinig uit zodra hij met zijn raketten de vijanden begint te bestoken. Hij beschikt natuurlijk over normale raketten, maar om extra krachtig uit de hoek te komen, kan hij ook nog speciale munitie inzetten, zoals de Hawkeye, die flink wat meer schade aanricht voor langere duur, evenals de Boomsday, welke hij vanop afstand kan besturen. Tegelijkertijd beschikt hij over een speciaal pak, waardoor hij erg wendbaar is en snel zichzelf kan verplaatsen door te jumpen en haast te vliegen.

Heeft beschikking over: UPR-SM23 Rocket Launcher, Hawkeye, Boomsday, Aviant Exosuit, Liftoff & Flyboy.

Meer over Benedict lees je hier.