Zoals de meeste PlayStation 3 gebruikers wel zullen weten doet een gerucht al een tijdje de ronde dat PlayStation Network of een deel daarvan betaald zou worden. Er komen steeds meer claims die dit gerucht bevestigen. Zo heeft Sony uiteindelijk ook bevestigd dat er inderdaad discussies gaande zijn over betaalde netwerk services. Ook hebben ze gezegd dat het geen pay-to-play systeem (Xbox Live) zou worden. Ga daarvoor hiernaartoe.

Het idee is dat er naast het reeds bestaande gratis netwerk extra services komen voor de mensen die ervoor betalen. De niet-betalende gebruikers zullen niets kwijt raken van het huidige PSN. De betalende gebruikers daarentegen zullen toegang krijgen tot onder andere:

– Verscheidene PSP mini’s en PSone classics

– Exclusive in-game DLC

– Korting in de PS Store

– Een gratis eerste uur voor spellen, dit houdt in dat je de volledige versie voor een uur kan spelen zodat je nooit meer een kat in de zak hoeft te kopen.

– Extra bescherming voor je PlayStation 3

– Exclusieve toegang tot cross-game voice-chat

En waarschijnlijk nog veel meer.

Schattingen voor kosten van de PSN+ service liggen rond de 10 dollar per maand (ongeveer 8/9 euro). Hier is overigens nog vrij weinig zekerheid over aangezien Sony “does not comment on rumors or speculations.” oftewel, ze geven geen commentaar op geruchten of speculaties. Veel bronnen vermelden dat het verwacht wordt dat er meer zekerheid over de PSN+ service op de E3 komende maand komt.