No Man's Sky 2

Binnen enkele weken kunnen tal van gamers aan de slag met No Man’s Sky, een game die heel wat aandacht naar zich toe wist te trekken tijdens de E3 2014. Na de onthulling bleef het even stil rond deze game, maar enkele weken geleden kregen we eindelijk een releasedatum voorgeschoteld. De immens grote open wereld doet namelijk heel wat mensen reikhalzend uitkijken naar de dag waarop men er eindelijk mee aan de slag kan gaan. Toch zitten nog heel wat gamers met een heleboel vragen omtrent No Man’s Sky en daarom geeft men alvast antwoord op de vraag: “Hoe zit het nu eigenlijk met het verhaal in deze game?”, in onderstaande video.

Sean Murray, programmeur bij Hello Games, weet in deze video te vertellen dat men in No Man’s Sky niet echt kan spreken over een specifiek verhaal. De speler creëert namelijk zelf zijn eigen verhaal doorheen het universum. Daarom spreekt men in de studio voornamelijk over “The Lore” van het spel, waarbij men duidelijk de focus legt op het ontdekken en verkennen van de gigantisch grote wereld waarin iedereen zijn of haar eigen geschiedenis schrijft.

In de video werpt men ook een blik op het stripverhaal dat meegeleverd wordt bij de Limited Edition van No Man’s Sky, die vanaf 22 juni 2016 beschikbaar is op de PlayStation 4.