Rock Band wordt door vele mensen gezien als een kopie van Guitar Hero. Daar zit natuurlijk wel wat in. Rock Band is vrijwel gelijk aan Guitar Hero. In het begin had Guitar Hero niet de optie om met de hele band te spelen, en Rock Band wel. Toen was Rock Band toch nog een beetje iets unieks. Echter is het nu ook bij Guitar Hero mogelijk om te drummen en te zingen. Nu lijken de twee dus wel erg sterk op elkaar.

Ondanks dat is Rock Band een prima spel. Nummers die niet in Guitar Hero voorkomen, vind je misschien wel weer in Rock Band. De twee games vullen elkaar dus prima aan. Bovendien is Rock Band ook beschikbaar op de PSP, wat heerlijk is als je even gauw een liedje wilt spelen.

EA komt nu met een nieuwe versie van Rock Band. Het betreft hier Rock Band: Green Day. Het is al mogelijk om twee hits te spelen van deze game. Dat wil zeggen, als je een US PSN account hebt. Er is namelijk een demo verschenen in de Amerikaanse PS Store. Hierin kan je Boulevard of Broken Dreams en Welcome to Paradise drummen, zingen of met de gitaar spelen. Als je geen US account hebt, niet getreurd, want op 2 juni zijn wij in Europa ook aan de beurt.

Naast het bovenstaande heeft VG Tribune een aantal pre-order aanbiedingen van Rock Band: Green Day op hun site gezet. Ook de prijs van het spel staat aangegeven op de site. Rock Band: Green Day zal 40 euro gaan kosten in Nederland, en de rest van Europa. Hieronder zie je de Pre-order aanbiedingen. 11 juni krijgen we in Europa de gelegenheid deze game aan te schaffen.

Pre-Order offers:

Amazon (US) – $59.99 and get $10 off a future games purchase.

Gamestop (US) – $59.99 and get $10 off a future games purchase. And a code which allows you to import all Green Day: Rock Band tracks into your Rock Band music library. (While stocks last.)

Walmart (US) – $59.96 and receive a $10 Walmart eGift card.

HMV (UK) -£39.99 Pre-Order or Buy and receive a £25.00 Seatwave discount code for a future live event ticket purchase. (While Stocks Last.