Over iets meer dan een week ligt Uncharted 4: A Thief’s End in de winkels exclusief voor de PlayStation 4. De game beschikt over een single- en een multiplayer en over dat laatste heeft de ontwikkelaar nu meer details bekendgemaakt, met name over hetgeen we na de release mogen verwachten.

Het belangrijkste is dat Naughty Dog ervoor kiest om de multiplayer niet te fragmenteren via downloadbare content. Iedereen die de game aanschaft zal de beschikking over alle content krijgen evenals de downloadbare content, waardoor er nooit groepen spelers zullen ontstaan die wel en niet over extra content beschikken.

Door de multiplayer te spelen zul je ‘Relics’ verdienen en daarmee kun je alle downloadbare content aanschaffen. Dat betekent dat je extra Mysticals, Boosters, Gameplay Chests en meer kunt aanschaffen. Door juist te spelen unlock je nieuwe items, waardoor het veel meer gericht is op de gameplay in plaats van geld verdienen. In aanvulling hierop zal Naughty Dog na de release verschillende nieuwe maps, modi en items uitbrengen, waaronder ook een coöp feature, zonder dat je hiervoor moet betalen.

Om het systeem van Relics nader toe te lichten heeft Naughty Dog een infographic gemaakt waarop je alles kunt aflezen.

26669525222_2f88db537b_b

Wat gaat de toekomst ons brengen? Ook daarvoor heeft Naughty Dog grootse plannen en dus zal de multiplayer continu interessant blijven. Zo mogen we in de zomer, herfst en winter een flinke hoeveelheid cosmetische items verwachten evenals wapens, boosters, mysticals en meer. Alle details hieronder op de infographic.

aaa

Afsluitend kan je nog nadere informatie over de modi en andere zaken met betrekking tot de multiplayer vinden op het PlayStation Blog.