Schermafbeelding 2016-05-06 om 22.18.01

De klassieke gameplay keert terug met Battlefield 1, de titel die EA zojuist tijdens een persconferentie heeft aangekondigd. Met een avontuurlijke singleplayer campagne en een multiplayer vol actie, keert de game terug naar de Eerste Wereldoorlog. EA heeft tevens een releasedatum bekendgemaakt voor Battlefield 1, welke op 21 oktober 2016 uit moet komen op de PS4, Xbox One en PC.

De titel van de game is opvallend, maar tegelijkertijd ook weer vanzelfsprekend. Zo is er nooit een ‘Battlefield 1’ geweest, dus de titel was eigenlijk nog vrij en moet de klassieke gameplay van toen aanduiden in een modern jasje. De game heeft overigens wel een marketing deal samen met Microsoft en haar Xbox One, zo zal de game volgens de trailer als eerste verschijnen op de Xbox One voor leden van EA Access.

In de game zul je qua locaties volop variatie aantreffen, zo gaan we naar de Alpen en de woestijnen van Arabië. Ook zal je in de game de beschikking hebben over verschillende soorten voertuigen. Uiteraard zullen er tanks zijn, want wat is Battlefield nu zonder tanks? In de game kun je kiezen tussen lichte en zware tanks. In de trailer van Battlefield 1 zien we bijvoorbeeld heel kort een MK1 Tank langskomen.

Verder zullen er natuurlijk vliegtuigen aanwezig zijn in de game en zelfs battleships. Met een battleship kun je jouw teammaten helpen op het slagveld, maar zodra de vijand je ontdekt heeft ben je een vrij gemakkelijke doel voor bijvoorbeeld vliegtuigen. Overigens heb je ook nog eens paarden in de game, wat je in de trailer ziet. Hoe dit precies zal werken in de praktijk, daar deed EA nog wat geheimzinnig over.

Voor diegene die de game in pre-order plaatst is er een bonus, namelijk het Hellfighter pakket. Deze is gebaseerd op de Harlem Hellfighters, de eerste groep Afro-Amerikanen die de weg geopend hebben voor zwarte militairen in het Amerikaanse leger. De game heeft tevens een reveal trailer gekregen, welke je hieronder kunt bekijken.

UDxLZDr

Discover classic Battlefield gameplay with epic multiplayer and an adventure-filled campaign. Experience the Dawn of All-Out War, Only in Battlefield 1.

Battlefield 1 will be available from Oct 21st, 2016 on Xbox One, PS4 and PC.

Battlefield 1 Reveal Trailer

Screenshots

Battlefield 1 Collector’s Edition

Battlefield 1 Hellfighter Pack

Battlefield 1 artwork