Daar waar Activision haar twee shooters aan het begin van afgelopen week onthulde, was het afgelopen vrijdag de beurt aan EA om de wereld de eerste beelden van Battlefield 1 te tonen. In een actievolle trailer zagen we beelden uit omvangrijke veldslagen ten tijde van de Eerste Wereldoorlog voorbij komen. Zoals we ook uit de trailer konden opmaken, keert de klassieke gameplay weer terug met Battlefield 1, wat betekent dat je weer in een aantal gevarieerde voertuigen kan stappen om kont te gaan schoppen op het online slagveld. Al met al was het toch een behoorlijk spectaculaire onthulling, al willen we dat laatste ook graag bij jullie peilen.

Wat vooralsnog een schot in de roos lijkt te zijn, is de setting waarvoor gekozen is. Fans hebben al laten blijken dat hun voorkeur uit ging naar het verleden en dat is nu ook uitgekomen. De Eerste Wereldoorlog biedt genoeg mogelijkheden om hier een shooter omheen te bouwen met een sterk verhaal en een degelijke multiplayer. Gezien de reputatie van DICE hoeven we er eigenlijk niet aan te twijfelen dat de multiplayer opnieuw een knalfestijn van jewelste zal worden. Betreffende de singleplayer; dit steekt toch wat anders in elkaar. Die is ten opzichte van de multiplayer voor veel fans ietwat minder belangrijk en bovendien voelde de singleplayer vaak best wel een beetje aan als een tussendoortje.

Het verschil tussen deze twee onderdelen is in eigenlijk alle Battlefield games redelijk groot geweest, iets wat met dit aankomende deel mogelijk anders zal zijn. Want naast de spelers voor de multiplayer, zullen er ongetwijfeld ook een flink aantal fans zijn die zich meer willen verdiepen in het verhaal achter de game. Zo kan je op die manier ook beter wennen aan de klassieke gameplay. Dat terzijde, want waar EA en DICE nu voornamelijk op mikken, is om spelers straks een groot online oorlogsspektakel te bieden. Gezien de genoemde reputatie van DICE hoeven we er eigenlijk niet aan te twijfelen dat dit ook daadwerkelijk goed gaat komen.

Terug naar de eerste trailer die we inmiddels allemaal wel hebben gezien, want je kan er van alles van zeggen, maar het blijft nu vooralsnog bij speculeren. De vraag is dan ook of dat je tevreden bent met de setting en zo ja, heeft de trailer de juiste boodschap overgebracht of ben je nog steeds in twijfel. Voor nu zullen we het hiermee moeten doen, want de verwachting is dat we pas tijdens de E3 meer gaan zien of horen. In de tussentijd hoeven we echter niet stil te zitten, want we kunnen in deze rubriek weer een mooie discussie loslaten op Battlefield 1.

We horen je mening over de trailer én de setting natuurlijk graag en dat kan hieronder. Zorg wel voor een mooie onderbouwde reactie, zodat we er zoals altijd weer een leuke discussie van kunnen maken.