Crash Bandicoot is toch wel een iconische franchise van Sony te noemen en veel mensen willen dan ook graag dat er een nieuw deel verschijnt. In de afgelopen maanden leek het er verschillende keren op dat Sony een aankondiging rondom Crash Bandicoot aan het teasen was en inmiddels is er weer een interessante (mogelijke) hint opgedoken.

Een gebruiker op NeoGAF merkte namelijk een opvallende Facebook-status van Lex Lang op. Voor de duidelijkheid, Lex Lang is de stemacteur van Dr. Neo Cortex uit de Crash Bandicoot serie. In zijn status meldde Lang dat hij gevraagd is om drie verschillende game-personages waar hij ooit zijn stem aan heeft verleend, weer nieuw leven in te blazen. Hij gaf niet aan welke personages hij precies bedoelde, maar het ging om een droid/AI, een duivel en, jawel, een dokter. Lang heeft de status snel weer verwijderd van Facebook, maar de tekst was als volgt.

“Wow! what a throwback Thursday! This week I have been asked to resurrect three different characers that I voiced from 3 different games gone by. A doctor, a devil and a droid/AI. Unfortunately that’s all I’m allowed to disclose at this time. Stay tuned for more details!!! Very excited about these!!!”

Aangezien er duidelijk een ‘dokter’ genoemd werd, ontstond al snel het idee dat Lang het hier mogelijk over Dr. Neo Cortex had, wat dus eventueel op een nieuwe Crash Bandicoot game zou kunnen duiden. Het wordt allemaal echter nog interessanter wanneer een Crash Bandicoot fan-account Lex Lang linkt naar aanleiding van dit gerucht. Uitgerekend Lex Lang zelf heeft deze tweet geliked, zoals hieronder te zien is.

Natuurlijk blijft dit nog altijd een gerucht, want het is nog steeds niet duidelijk of Lex Lang het ook daadwerkelijk over Dr. Neo Cortex had. De lijst met mogelijke hints naar een nieuwe Crash Bandicoot game blijft echter alsmaar groeien, dus wij zouden niet echt verbaasd zijn als Sony binnenkort een nieuwe game in de serie aankondigt.