battlefield1_reveal_03

Lead designer Daniel Berlin bij DICE en werkende aan Battlefield 1, heeft wat meer informatie gegeven over hun plannen rondom de singleplayer campagne in de game. Volgens Berlin gaan zij in het verhaal van Battlefield 1 de spotlights richten op de minder bekende verhalen uit de Eerste Wereldoorlog en zul je in de huid kruipen van verschillende personages. Op die manier krijg je meerdere perspectieven van het verhaal mee en ook de verschillende culturen en persoonlijkheden in de wereld van die tijd.

Eén van de speelbare personages zal bijvoorbeeld de bedoeïenen-vrouw zijn uit de reveal trailer, welke op een paard zat. Dit is er echter één van velen, zo zal ook het personage dat op de cover staat speelbaar zijn. Hij is onderdeel van de Harlem Hellfighters, een groep zwarte mannen die geschiedenis schreven door als eerste Afro-Amerikanen onderdeel uit te maken van het leger. Volgens Berlin kennen niet veel mensen de Harlem Hellfighters en is het een eer om hun verhaal aan het grote publiek te kunnen vertellen.

Verder zal diversiteit hoog in het vaandel staan bij Battlefield 1 en daar gaan met name de meerdere perspectieven van de Eerste Wereldoorlog voor zorgen.

“When we set out on this game, we wanted to depict not just the common view of what the war was like. We wanted to challenge some preconceptions. We want to delve into some of the unknowns of WW1. Maybe people don’t know that this person fought or that person fought, that this army was involved. We’re stretching out and bringing all those stories into the game.”

“We want to show diversity in the game. That’s been a key goal. You can see in the trailer that there’s a Bedouin woman warrior on a horse. She’s a playable character in the single-player campaign.”