2758725-trailer_sfvextendedcharlie_20141215

Capcom heeft vandaag de wereldwijde verkoopcijfers bekendgemaakt van Street Fighter V voor de platformen PC en PlayStation 4. Uit deze cijfers blijkt dat Street Fighter V het niet uitzonderlijk goed gedaan heeft, zo is de game momenteel wereldwijd 1.5 miljoen keer verkocht.

Ter vergelijking, Street Fighter IV heeft tussen de release en nu ruim 3.4 miljoen exemplaren verkocht voor de PS3 en Xbox 360. Voor Super Street Fighter IV liggen de aantallen ook vrij hoog, namelijk 1.9 miljoen verkopen sinds de release.

In januari meldde Capcom dat de verwachtingen qua verkopen op twee miljoen exemplaren lag voor de game, wat gehaald zou moeten worden voor het einde van het fiscale jaar. Dit fiscale jaar eindigde op 31 maart en hun target is hiermee dus niet gehaald. Dit is hoogstwaarschijnlijk te wijten aan het feit dat de game simpelweg niet af was en dat de ondersteuning wat langzaam gaat.

Street Fighter V is echter de basis voor veel content dat nog moet komen, dus op langere termijn zullen de verkopen ongetwijfeld veel hoger gaan liggen. Tot zover is Capcom in ieder geval nog niet helemaal tevreden, een nieuw target is verder ook niet bekendgemaakt.