Sony: Move is geen Wii op de PS3

De fabrikant van consoles die de nieuwste en beste hardware zal aankondigen op de E3 zal overwinnen, het lijkt erop dat bij deze E3 de games niet zo belangrijk zijn, maar de hardware. Bijna alle fabrikanten hebben nieuwe snufjes en zijn er niet bang van om snufjes van andere fabrikanten af te kraken, zo ook Reggie Fils-Aime, baas van Nintendo America.

Fils-Aime heeft onlangs gezegd dat toen hij naar het nieuwe snufje van Sony keek, PlayStation Move, hij een erg Wii-achtig gevoel kreeg. In tegenstelling tot Microsoft, die écht iets nieuws uit brengt volgens hem. Sony is het hier echter niet over eens, evenals Sega’s CEO Mike Hayes. Zij vinden dat PlayStation Move in de verste verte niet op de Wii lijkt.

PR man David Wilson van Sony zegt dat het natuurlijk onvermijdelijk was dat mensen verbanden gingen leggen met de Wii, aangezien de controllers zo goed als hetzelfde zouden zijn. Maar de PlayStation move is een totaal anders product. Ondanks dat heeft Sony de eerste stap gezet met zijn EyeToy, volgens Wilson is het geen buitenaards territorium maar toch moet Sony het publiek leren dat er veel meer in zit dan alleen wat zwaaien.

 1.    1569 XP
  Wouter1980's avatar

  “Hun vinden..”, zij vinden.. 🙂
  OT, het lijkt inderdaad wel een beetje op de controllers van de Wii.
  Sony zal het verschil moeten maken met games zodat ze niet teveel op Nintendo gaan lijken.

 2.    4541 XP
  ps3dennis's avatar

  @Wouter1980: Helemaal mee eens, geen kleuter of low budget games.

 3.    220 XP
  salberts93's avatar

  Het is gewoon een Wii op de PS3 joh:P ik bedoel er worde ook al wii spelletjes gemaakt, kijk maar naar EA Sports Active das gewoon Wii Sports alleen met een naam waar je wel van op kijkt

 4.    228 XP
  Obvious's avatar

  Ja dat is het dus overduidelijk niet. Maar het is wel een verbeterde versie van de Wii: dat is 1 ding wat uberduidelijk is.

 5.    1006 XP
  Vinyl Vonna's avatar

  Cool.

 6.    162 XP
  ramon284's avatar

  tja, ze kunnen wel zeggen het lijkt er helemaal niet op en dan weglopen van het interview of waar het ook over gaat, maar dan hebben ze nog geen reden genoemd. de verschillen zijn wel dat de move betere graphics heeft en veel beter werkt, maar dat ligt aan de ps3 en niet aan de move.

 7.    927 XP
  ChristiaanvdG's avatar

  ik vind het wel beetje op de WII lijken maar dan mooier !!!

 8.    156 XP
  CypherThanatos's avatar

  Natal doet me eigenlijk een beetje denken aan de eye toy op ps2 waar je ook een soort van in het beeld speelde dus micrsofts product is ook niet totaal nieuw ofzo.

 9.    174 XP
  Tom's avatar

  Ja, dat hebben we nou wel vaak genoeg moeten aanhoren. Voor mij is het nog steeds een Wii, tot het tegendeel is bewezen.

 10.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  wii 2.0