De fabrikant van consoles die de nieuwste en beste hardware zal aankondigen op de E3 zal overwinnen, het lijkt erop dat bij deze E3 de games niet zo belangrijk zijn, maar de hardware. Bijna alle fabrikanten hebben nieuwe snufjes en zijn er niet bang van om snufjes van andere fabrikanten af te kraken, zo ook Reggie Fils-Aime, baas van Nintendo America.

Fils-Aime heeft onlangs gezegd dat toen hij naar het nieuwe snufje van Sony keek, PlayStation Move, hij een erg Wii-achtig gevoel kreeg. In tegenstelling tot Microsoft, die écht iets nieuws uit brengt volgens hem. Sony is het hier echter niet over eens, evenals Sega’s CEO Mike Hayes. Zij vinden dat PlayStation Move in de verste verte niet op de Wii lijkt.

PR man David Wilson van Sony zegt dat het natuurlijk onvermijdelijk was dat mensen verbanden gingen leggen met de Wii, aangezien de controllers zo goed als hetzelfde zouden zijn. Maar de PlayStation move is een totaal anders product. Ondanks dat heeft Sony de eerste stap gezet met zijn EyeToy, volgens Wilson is het geen buitenaards territorium maar toch moet Sony het publiek leren dat er veel meer in zit dan alleen wat zwaaien.