Battlefield1_Reveal_02.0

DICE, de ontwikkelaar achter Battlefield 1, heeft meer informatie gegeven in een interview over hun gloednieuwe game. Zo vertelde game producer Aleks Grondal dat het al tien jaar lang een idee is van de studio om een Eerste Wereldoorlog game te maken en met Battlefield 1 krijgen ze nu eindelijk die kans. Ze willen met deze setting nieuwe en innovatieve gameplay naar de serie van Battlefield brengen. De futuristische shooters en de hedendaagse shooters kennen we tegenwoordig immers wel, maar op de current-gen platformen bestaat nog geen degelijke WW1-game.

Ontwikkelaar DICE grijpt deze kans dan ook met beide handen aan en zegt “het is een enorme uitdaging voor ons en de studio, dit tijdperk en deze setting brengt zoveel unieke en coole elementen met zich mee dat het helemaal is wat we zoeken.”

De uitdaging zit hem natuurlijk ook vooral in het feit dat het integreren van tanks heel anders gaat dan in bijvoorbeeld Battlefield 4. In die tijd had je bepaalde tanks die niet echt all-round waren, maar juist specifiek gemaakt waren voor maar één doel. Aleks Grondal vertelde dat je hele coole gameplay kunt creëren met de tanks, omdat je bijvoorbeeld light tanks tegenover heavy tanks kunt zetten. De heavy tanks hebben namelijk geen roterende turrets, want deze zitten vast aan de zijkant, de light tank daarentegen heeft hem bovenop en kan roteren. Dit creëert verschillende gameplay voor elke tank. Je moet dus goed nadenken over welke tank je pakt voor welk doel, aangezien niet alle tanks geschikt zijn voor wat je wilt gaan doen.

Verder sprak hij nog over, misschien wel de tofste mogelijkheid in de game, namelijk gevechten met paarden. Grondal van DICE bevestigde niet dat je met 64 spelers tegelijkertijd oorlog kunt voeren te paard, maar zei wel dat dit erg leuk zou zijn. Het is dus wel mogelijk om straks in Battlefield 1 te paard te gaan om zo door de woestijn te razen terwijl je de ene headshot na de andere uitdeelt. Let alleen wel goed op, want voor je het weet plakt iemand een explosief op je paard en dan loopt het ongetwijfeld niet goed af.

Battlefield 1 ligt nog dit jaar op 21 oktober in de winkels voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.