mass effect 1
BioWare heeft wat nieuwe informatie bekendgemaakt over Mass Effect: Andromeda. Men wil allereerst benadrukken dat men bekijkt hoe ze het onderste uit de kan kunnen halen om voor de geliefde franchise opnieuw een topgame te maken. Dat wil helaas ook zeggen dat men nog iets langer nodig heeft om de game helemaal klaar te krijgen. Mass Effect: Andromeda staat nu gepland voor een release begin 2017 en BioWare heeft tezamen met dit bericht enkele nieuwe details vrijgegeven:

  • Meer vrijheid: De grootste ambitie van de studio is om een game te creëren met een ongelooflijke ruimte aan vrijheid. Waar je heengaat, hoe je er naartoe gaat en hoe je speelt zal volledig door de speler zelf bepaald worden.
  • Nieuwe onbekende werelden: Het melkwegstelsel wordt verlaten en maakt plaats voor Andromeda, een plek waar je nieuwe bondgenoten leert kennen, nieuwe vijanden bevecht en gloednieuwe fascinerende werelden verkent.
  • De volgende grote Mass Effect ervaring: De franchise verschijnt voor het eerst op de nieuwe consoles en maakt daarbij gebruik van de Frostbite Engine. Daardoor kan men betere graphics weergeven, een uitgebreider verhaal vertellen en nieuwe gameplayfeatures introduceren die voordien niet mogelijk waren.

Als laatste wilde men nog meegeven dat er op 12 juni 2016 tijdens de EA Play persconferentie op de E3 2016 meer details bekendgemaakt zullen worden.