Disney-Infinity
Disney heeft ons de afgelopen jaren een aantal games gebracht, maar hun paradepaardje was vooral Disney Infinity. Met deze franchise gingen ze de concurrentie met Skylanders aan en dat is over drie jaar tijd vrij succesvol geweest.

Toch heeft Disney nu besloten om te stoppen met de franchise. Dit komt door het gebrek aan groei in de toy-to-life markt en bijkomende hoge ontwikkelkosten. Dat zorgt voor een uitdagend businessmodel en dat past niet meer in de toekomst van de uitgever.

Ze sluiten daarom de studio Avalanche Software, waardoor er rond de 300 medewerkers op straat komen te staan. Wel zullen de Play Sets gebaseerd op de films ‘Alice Through the Looking Glass’ en ‘Finding Dory’ nog uitgebracht worden. De Play Set die in ontwikkeling was rondom ‘Star Wars: Rogue One’, die zal helaas geschrapt worden.

Tevens bevestigde Disney dat ze helemaal uit de ontwikkeling van games stappen, maar dat ze wel nog licenties blijven uitgeven van hun eigen franchises. Dit laat de weg dus open voor andere partijen om games te maken op basis van de enorme Disney bibliotheek aan franchises, personages en meer.