Een jaar zonder Guitar Hero is onmogelijk, sinds dat Guitar Hero is uitgekomen is er ieder jaar minimaal één nieuwe game van verschenen. Het volgende deel, genaamd Guitar Hero: Warriors of Rock, is al in ontwikkeling. Ze gaan blijkbaar niet meer door met de nummering van hun games, maar gebruiken, net als Modern Warfare, alleen namen. Guitar Hero: Warriors of Rock zal waarschijnlijk 21 september aanstaande uitkomen, maar dit is nog niet zeker.

Er is een interessante nieuwe mode opgedoken in het blad van Nintendo Power. Het blad vertelt dat de modus in iedere versie van Guitar Hero: WoR komt.  Deze modus zal de Quest Mode gaan heten en zal een hele verhaallijn bevatten. Wees maar niet bang dat dit de game zal gaan verpesten, de gitaar bespelen blijft een centrale rol in de game. Daarnaast zal de Quick Play en alle andere modi blijven bestaan.

Het verhaal zal gaan over een “Demigod of Rock” die zal strijden met zijn legendarische gitaar tegen “The Beast”. De demigod verliest en zijn legendarische gitaar raakt verloren, daarna ga jij met een paar strijders (bandleden) strijden tegen anderen om daarna “The Beast” te verslaan.