shenmue11111

Met Shenmue 3 op komst verlangen veel mensen naar het opnieuw spelen van Shenmue 1 & 2, die origineel uitkwamen voor de Dreamcast, een console die niet iedereen thuis had staan. Het eerste deel in de franchise kwam uit in 1999 en het tweede deel in 2001, wat alweer een flinke tijd geleden is. In een Q&A-video met SEGA kwam dan ook de vraag naar voren of er een HD-remaster aan zit te komen van de eerste twee delen.

SEGA Europa’s community marketing manager Dan Sheridan legde echter uit dat ze dit erg graag willen, maar dat dit niet zo makkelijk is als men denkt. Het simpelweg porten van de twee games naar de huidige platformen is namelijk erg moeilijk, omdat ze zeker willen zijn dat de games dezelfde kwaliteit van de originele titels waarborgen. Het is met games als Shenmue 1 en 2 ook erg moeilijk om alle licenties van de producten van toen – welke in de originele games zaten – op orde te krijgen voor een remaster.

Toch wil Dan Sheridan afsluiten met het bericht dat het iets is wat ze heel graag willen doen en dat er momenteel onderzocht wordt in hoeverre dat mogelijk is. Men is in ieder geval erg vastberaden en wil de remasters graag realiteit maken.