Washington-Post

The Washington Post is een krant die veel mensen hoog in het vaandel hebben, maar van games kunnen ze wellicht in het vervolg beter afblijven. Uiteraard heeft iedereen recht op zijn of haar eigen mening in een review en dit dient dan ook gerespecteerd te worden, maar met Uncharted 4: A Thief’s End valt de krant wel erg uit toon. Op Metacritic verscheen zojuist het cijfer van de review, die je hier terug kunt lezen, en wat blijkt? Ze geven de game een 4 uit 10 punten.

Dat is opmerkelijk, aangezien het laagste cijfer wat de game hiervoor gekregen heeft een 8 is, die verschillende media op de game plakten. Verder heeft de game, onder andere hier op PSX-Sense, enorm veel tienen gekregen en zijn zelfs de meest kritische gamejournalisten lyrisch over het vierde deel in de franchise van Naughty Dog.

The Washington Post noemt in hun review de game onnodig en bestempeld de gehele Uncharted-franchise zelfs als ‘onovertuigend wrak’. De review gaat door, door te stellen dat de game slecht is in het vertellen van een verhaal en dat het meer dient als een techdemo met indrukwekkende visuals.

De gehele toon van de review is behoorlijk negatief en de franchise wordt al meteen in de eerste zin aangevallen, dat het namelijk bij drie delen had moeten blijven. Het is dus overduidelijk een review van iemand die de franchise sowieso al niet kon waarderen. Opmerkelijk, dat in ieder geval wel.

Schermafbeelding 2016-05-12 om 23.27.51