Het was heel erg lang stil rondom de laatste uitbreiding voor The Witcher 3: Wild Hunt. Gelukkig werd onlangs dat wachten doorbroken en kunnen we op 31 mei aanstaande eindelijk aan de slag met Blood and Wine. De uitbreiding is volgens CD Project RED zo groot, dat het door zou kunnen gaan voor een volledig nieuwe game. Zoals je in de video hieronder kunt zien, is hier niets van overdreven. Althans, zo lijkt het.

Blood and Wine speelt zich af in het sprookjesachtige Toussaint, een compleet nieuwe regio in de game. Geralt bezoekt hier een wijnfestival en geniet daar van de drank, de mensen en het uitzicht. Al snel blijkt echter dat de wereld toch een stuk minder sprookjesachtig is dan het aanvankelijk lijkt. De wijnboeren hebben een onderlinge oorlog, die op een gemene manier gevoerd wordt. Een duistere kracht teistert de bevolking, die maar liever niet aan hun bloederige verleden denkt. Gigantische monsters, zoals duizendpoten hebben hun plekje gevonden tussen de boerderijen. Toussaint kent ook niet echt een leger, maar krijgt bescherming van een groepering die toch veel meer te verbergen heeft dan dat ze doen voorkomen. Kortom, er is genoeg aan de hand in de wereld en Geralt kan zich hier helemaal in mengen.

Er is nu ook nog maar een klein gedeelte opgenoemd van wat deze wereld te bieden heeft, dus druk snel op de play-knop van de video en laat je verbazen! Wij kunnen niet wachten.