Er gaan de laatste tijd ontzettend veel geruchten rond over de mogelijke komst van de PlayStation 4K. Deze console zou intern de codenaam ‘NEO’ hebben en zou betere hardware hebben dan de originele PlayStation 4. Tot op heden ging het vooral over de specificaties van de PS4K en waartoe deze console in staat moet zijn, maar nu is er een erg interessant gerucht ontstaan over wanneer de console uit zou moeten komen.

Deze nieuwe geruchten komen van Innelec Multimedia, een Franse multimedia distributeur. Het bedrijf heeft de financiële cijfers van de afgelopen tijd bekendgemaakt en zoals praktisch elk bedrijf doet, werd er ook even vooruit gekeken. Innelec Multimedia meldde, eigenlijk uit het niets, dat de “PS4 NEO 4K, een evolutie van de PlayStation 4 console” in de eerste helft van het nieuwe fiscale jaar uit zal komen.

Het nieuwe fiscale jaar van het bedrijf begon op 1 april. De eerste helft van het fiscale jaar duurt dan tot en met 31 september 2016. Dit betekent dus dat, mocht de bovenstaande uitspraak kloppen, de PlayStation 4K NEO tussen nu en oktober uit zal komen. We weten in ieder geval dat PlayStation VR in oktober verschijnt, dus het uitbrengen van een krachtigere console, vlak voor de lancering van PS VR, klinkt als een logisch idee.

Innelec Multimedia kwam later nog met een reactie op de eerdere uitspraken over de PS4K. Hierin vertelde het bedrijf dat officiële informatie over de release van de console ontkend wordt. Het bedrijf acht het mogelijk dat er in de komende maanden een nieuwe versie van de PlayStation 4 uitkomt, maar dat er geen concrete informatie bekend is.

Hoeveel waarde we moeten hechten aan dit laatste statement van het bedrijf is nog maar de vraag, want informatie over de PS4K wordt niet zomaar naar buiten gebracht bij het bekendmaken van de financiële cijfers. Het lijkt erop dat men misschien wel iets te vroeg de mond voorbij heeft gepraat. Toch blijft ook dit nog altijd een gerucht en is het nu wachten op meer duidelijkheid van Sony. Het is mogelijk dat we tijdens de aanstaande E3 meer over de PS4K horen en mocht Sony de console dan officieel aankondigen, zullen we dat uiteraard zo snel mogelijk aan jullie laten weten.