Eerder deze maand werd Call of Duty: Infinite Warfare officieel aangekondigd. De game speelt zich af in de toekomst, iets dat in de twee meest recente delen uit de serie ook het geval was. De grote vraag was natuurlijk wat voor effect de futuristische setting op de gameplay zou hebben. De aankondigingstrailer gaf namelijk niet echt duidelijkheid over het movement systeem. Zou het vergelijkbaar zijn met Advanced Warfare, of toch meer met Black Ops III? Ontwikkelaar Infinity Ward heeft nu eindelijk meer duidelijkheid gegeven.

Via Twitter legde de studio het movement systeem van Call of Duty: Infinite Warfare namelijk uit, nadat iemand hier een vraag over had gesteld. De ontwikkelaar antwoordde door te zeggen dat het movement systeem van Call of Duty: Infinite Warfare natuurlijk aan zal voelen, wanneer je Black Ops III hebt gespeeld. Wel geeft Infinity Ward hun ‘eigen draai’ aan de gameplay, maar wat dat precies gaat inhouden is nog niet bekend. We weten nu dus in ieder geval wel dat de gameplay vooral overeen zal komen met die van Black Ops III.

Hoewel de setting van Call of Duty: Infinite Warfare voor veel discussie zorgt, is het wel goed om te zien dat Infinity Ward dicht bij de gameplay van Black Ops III blijft. Het movement systeem van dit deel wordt over het algemeen als een stuk prettiger ervaren dan dat van Advanced Warfare. De gameplay in dit laatstgenoemde deel bleek na verloop van tijd voor veel spelers toch iets te veel van het goede te zijn. In Black Ops III werd dat een tandje teruggeschakeld, waardoor je als speler veel meer overzicht had en de gameplay minder chaotisch werd.