Knipsel
Vorige week kregen we de eerste trailer te zien van de Assassin’s Creed film die eind dit jaar verschijnt en begin 2017 in de Benelux in de bioscopen draait. De trailer zag er best goed uit en dit zou zomaar eens een goede verfilming van een game kunnen worden.

In deze film komen alle bekende Assassin’s Creed elementen voorbij, waaronder dus het wisselen tussen het heden en verleden. Hierover heeft Pat Crowley, executive producer, iets meer duidelijkheid gegeven. Aan IGN vertelde Crowley namelijk dat de verhouding 35%/65% zal zijn.

De film speelt zich voor 65% in het heden af daar waar de resterende 35% gericht is op het verleden, wat zich in Spanje tijdens de vijftiende eeuw afspeelt. Dat is op zich een relatief hoge verhouding voor het heden, aangezien dat altijd een secundair aspect van de games was.

Maar misschien geven de makers er een eigen draai aan, waardoor het in de verhaalvertelling logischer aanvoelt. In ieder geval probeert de film de franchise zoveel mogelijk na te leven, maar tegelijkertijd willen de filmmakers ook nieuwe elementen aan het universum toevoegen.