ratchet-and-clank-screenshot-04-psv-us-10jun15

De nieuwe Ratchet & Clank voor de PlayStation 4 werd enorm goed ontvangen en dat zou toch genoeg reden moeten zijn voor Sony om verder te gaan met de franchise. Insomniac Games is echter nog niet zeker over de toekomst van Ratchet & Clank en dus een eventueel ‘tweede deel’ op de PlayStation 4.

Toch gaf men aan dat ze zich vereerd voelen en tevens is er enige sprake van verbazing, omdat de game het zo ontzettend goed doet in de verkopen en reviews. Dat men nog altijd geniet van de Lombax en zijn avonturen na drie generaties consoles is dan ook prachtig om te zien, aldus Insomniac.

Men heeft daarnaast ook veel ervaring opgedaan met het maken van dit ‘nieuwe deel’ in de franchise, zo is de cross-studio coördinatie naar eigen zeggen verbeterd en lukt het ze nu om cinematics met veel meer detail te maken. Men sluit dan ook af met ‘who knows?’ als het gaat om een nieuw deel.

De verkopen van Ratchet & Clank zijn tot nu toe erg positief en in april stond de game bovenaan als best verkopende titel in de PlayStation Store.

“At this moment, we have no idea.”[…]”We’re delighted by the reaction to the game, amazed and humbled that there’s still an appetite for Lombax and robot adventures after three console generations,”

“For all of our initial hand wringing, we’re proud of it. The lessons we learned during development helped us improve our cross-studio coordination, plan our cinematics with more detail, and move through production cycles more gracefully. So who knows?”