Knipsel
EA hield gisterenavond een Electronic Arts Investor Day en dat brengt ons het nodige aan nieuwe informatie. Tijdens dit evenement vertelde de CEO van EA, Andrew Wilsom, dat het bedrijf van plan is om oude IP’s nieuw leven in te blazen.

“going back into the closet and taking IPs from many many years ago and reinventing them for the future world,”

We hebben deze trend de laatste paar jaar teruggezien in de TV- en film-industrie en dit is in veel gevallen erg succesvol gebleken. EA heeft een enorme lijst aan games die ze ooit hebben uitgebracht en daar zitten ongetwijfeld erg mooie titels tussen die wel een nieuw leven kunnen gebruiken.

We gaan hier echter pas op z’n vroegst in de loop van 2017 iets van zien, aangezien de line-up van EA voor dit jaar en begin 2017 aardig is uitgestippeld qua planning. In fiscaal jaar 2018 (van 1 april 2017 tot en met 31 maart 2018) mogen we naast de standaard releases als een FIFA ook ‘a couple mystery titles’ verwachten, zo vertelde CFO Blake Jorgensen.

Welke titels dat zullen zijn is afwachten, aangezien Jorgensen geen details wilde geven over wat EA in 2017 en begin 2018 voor ons in petto heeft.