Uncharted 4 ligt nog maar een dikke week in de winkelrekken van de lokale gameboer en ook al weten we dat dit spel een einde zou breien aan Naughty Dog’s topreeks, toch kunnen we het niet laten om meerdere ‘wat als’-scenario’s te bedenken waarin een vijfde Uncharted de hoofdrol speelt. En wij zijn niet de enigen; onze collega’s van Vulture stelden onlangs een vraag over het hypothetische Uncharted 5 aan Nolan North – de man die de stem van Nathan Drake inspreekt – en kregen het volgende antwoord:

“Depending on how much money this game makes, Sony might want to do another one with another studio. And I would certainly come back.”

Nolan North zou een vijfde game dus zeker zien zitten en speculeert er bovendien lustig op los. Als Uncharted 4 voldoende geld in het laadje brengt, zou het immers best wel eens kunnen dat Sony alsnog groen licht geeft voor een vervolg. Dat dit zonder Naughty Dog zal zijn, staat buiten kijf, maar er zullen ongetwijfeld andere ontwikkelaars staan te popelen om het roer van deze franchise in handen te nemen. En als zij de kwaliteit van de vorige Uncharted delen kunnen handhaven, zien wij dat zeker zitten.