PlayStationNowLogo

Nederlandse en Belgische PS4-bezitters hebben ongetwijfeld al opgemerkt dat er in de PlayStation Store een PlayStation Now banner staat. Wanneer je hierop klikt zul je naar de PlayStation Now applicatie gebracht worden die je vervolgens kunt downloaden en installeren op je PlayStation 4.

Na het installeren lukt het alleen niet om de applicatie te gebruiken en krijg je de melding ‘Content is niet beschikbaar’ op het scherm. Het nemen van een proefabonnement is ook niet mogelijk, iets wat wel lukte tijdens de beta.

PlayStation Now verkeert al geruime tijd in beta-status hier in de Benelux, maar er is nog altijd niets bekend over een eventuele release. Nu voelt het live gaan van de service echter een stuk dichterbij, aangezien Sony de PlayStation Store en downloads al aan het prepareren is.

Met PlayStation Now is het straks mogelijk oude PS3-games te spelen op je PS4, tegen betaling. Deze games kun je dan als het ware ‘huren’ voor een bepaalde periode, zoals 24 uur, 3 dagen of een week. Hetgeen wat het echter zo bijzonder maakt, is dat de game nooit op je PS4 geïnstalleerd wordt, maar dat je deze streamt vanaf Sony’s servers. Jouw input wordt vervolgens verstuurd naar deze servers die het beeld van de game weer terug naar jou PS4 sturen, oftewel cloud gaming in de puurste vorm.

13271669_810127289088359_480305488_o