homefront-the-revolution-key-art

Digital Foundry heeft een nieuwe test online gegooid op YouTube, waarbij ze Homefront: The Revolution onder de loep nemen. De conclusie die hier uit komt is heel simpel, de game is een technisch drama, kent veel framedrops, glitches en is dus eigenlijk gewoon niet af.

Digital Foundry speelde de game met daarbij de day-one patch geïnstalleerd, namelijk versie 1.02 op de PS4. De PS4-versie draait op native 1080p en de Xbox One versie draait op 900p native. De Xbox One heeft echter wel een betere gemiddelde framerate, met 3fps meer tijdens normale gameplay. De PS4 kent verder drops richting de 15fps en de Xbox One richting de 16fps.

Ontwikkelaar Deep Silver Dambuster Studios is inmiddels ook op de hoogte van de verschrikkelijke performance. Community manager Craig Turne zegt op de hoogte te zijn van de met name slechte framerate en dat die momenteel niet is waar die zou moeten zijn. Nieuwe patches die men uit gaat brengen zullen deze problemen verhelpen, aldus de ontwikkelaar.

“We’re aware that performance – particularly frame rate – is not currently where we want it to be, and we are working on additional patches to help address these issues and more,”