PS-Now-Lead
Sinds afgelopen vrijdag is de service PlayStation Now dan eindelijk ook beschikbaar voor iedereen hier in Nederland en Belgie. Gelijk een goed moment om deze service hier in deze Jouw mening eens tegen het licht te houden, want is PlayStation Now voor jou een waardevolle toevoeging?

Laten we eerst eens naar de voordelen van de service kijken. Wat gelijk in het oog springt is het flinke assortiment aan PS3 games waar je uit kan kiezen. Die kan je voor bepaalde periodes huren, maar je kan ze ook onbeperkt spelen voor €16,99 per maand*. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Cloud gaming, wat een volgend voordeel met zich meebrengt. Je hoeft namelijk geen games meer te installeren op je PS4. In plaats daarvan stream je deze nu gewoon vanaf Sony’s servers. Jouw input wordt daarbij verstuurd naar deze servers die het beeld van de game weer terug naar jou PS4 sturen.

Het derde voordeel voor jou kan zijn dat je nu (toch) de mogelijkheid hebt om oudere games (alsnog) te spelen, zij het op de PS4. Als je je PS3 wegens een bepaalde reden hebt moeten verkopen, of als je überhaupt nooit een PS3 in je bezit hebt gehad, dan kan je je nu helemaal uitleven. Daarnaast zal Sony het aanbod op termijn ongetwijfeld gaan uitbreiden waardoor je straks alleen maar nog meer te spelen krijgt. Een ander voordeel is dan nog de prijs, want in plaats dat je nu voor een losse game betaalt, betaal je maandelijks €16,99 en dan ben je op termijn toch voordeliger uit. Mits je voldoende blijft spelen uiteraard.

Dat waren zo een aantal voordelen, laten we nu ook eens kijken naar de mogelijke nadelen, of liever gezegd, redenen voor jou om niet van PlayStation Now gebruik te maken. Hierbij terugkomend op de eerder genoemde prijs van €16,99 per maand. Daarmee ben je in verhouding weliswaar vrij voordeliger, maar het is wel weer een bijkomende maandelijkse kostenpost. Nou zal niet voor iedereen gelden dat hij of zij dit bedrag per maand zomaar kan missen. Wanneer je bijvoorbeeld op jezelf woont en je betaalt ook al voor diensten als Netflix en (of) Spotify, dan kunnen we ons voorstellen dat je er niet direct voor kiest om deze dienst erbij te nemen.

Daarnaast is ook wel iets aan te merken op het aanmeldingsproces voor PlayStation Now. Zo hoef je niet per se met creditcard te betalen, maar moet je wél eerst een creditcard aan je account toevoegen om verder te kunnen gaan. Nou heeft niet iedereen zelf een creditcard tot zijn of haar beschikking. Ken je daarnaast ook niet iemand in je directe omgeving die een creditcard heeft, dan gaat het hele feestje dus mooi niet door. Daarbij hangt het ook puur van je persoonlijk voorkeur af of er veel games in het assortiment zitten waarvoor jij graag wil betalen om die te kunnen spelen.

We hebben hier nu genoeg over geschreven en vanaf hier laten we het dan ook graag aan jullie over. We zijn er erg benieuwd naar of jullie inmiddels al PlayStation Now aan het gebruiken zijn en wat jullie ervan vinden. Verpak je mening daarom weer in een leuke reactie en plaats die onder dit artikel.

* We gebruiken het voorbeeld van een maandelijkse betaling. Je hebt echter meer mogelijkheden afhankelijk van de periode die je wenst.