maxresdefault (14)

Vanaf vandaag ligt Blizzard’s Overwatch eindelijk in de winkels, veel van jullie zullen hier alvast de avond voor gereserveerd hebben. Overwatch is een fantastische game, zoals je al hebt kunnen lezen in onze preview en wij achten de kans behoorlijk groot dat deze game ontzettend populair gaat worden. Dit is natuurlijk niet alleen omdat er een Blizzard logo op de cover staat, maar vooral omdat het gewoon oprecht een hele vermakelijke en verfrissende shooter is.

Alhoewel Overwatch redelijk compleet is bij de lancering en zoveel heroes biedt dat het moeilijk kiezen is, mist er toch nog wel een belangrijk onderdeel. Zo is het nog niet mogelijk om te levelen in de game, aangezien er geen competitieve speelmodi aanwezig zijn. Dit is anno 2016 natuurlijk moeilijk om mee weg te komen als shooter zijnde en daar komt dan ook verandering in.

Game director Jeff Kaplan meldt namelijk dat er een ranked play modus naar de game komt via de volgende grote patch, die gepland staat voor een release in de maand juni.

Je hebt dus tot er ranked play wordt geïntroduceerd alle mogelijkheid om te oefenen zonder dat je score eraan gaat, zodat je straks een gezond profiel op kunt bouwen. Voor de oplettende lezer, ranked play was inderdaad al aanwezig in de gesloten beta, maar naar aanleiding van fan-feedback heeft men besloten dit er uit te halen en verder te finetunen. Wat men precies gaat veranderen aan ranked play ten opzichte van de gesloten beta, dat blijft vooralsnog onduidelijk.

He said that it’s what the team is currently focused on and that it would be released when it’s finished. No specific date was given, but he said it’ll probably be released with the first big update in mid-to-late June.