quake
id Software bracht ons recent een gloednieuw deel in de DOOM franchise en zoals je in onze review kunt lezen hebben we ons flink vermaakt met deze shooter. Hiermee is een klassieke franchise van weleer terug en er is enige kans dat een andere klassieker ook terugkeert.

id Software is namelijk op zoek naar een nieuwe medewerker die gespecialiseerd is in physics en simulatie. In de vacatureomschrijving staat dat deze persoon met deze functie zal gaan werken aan legendarische id eigendommen, zoals DOOM en Quake.

“id Software is looking for a Senior Physics & Simulation Programmer to work as part of a development team on legendary id game properties like DOOM and QUAKE, developing physics and simulation technology for the game industry’s most advanced engine technology. This position requires engaging in a proactive, high energy development environment on our core technology team.”

Nu is dit allesbehalve een bevestiging, toch is het wel opvallend dat nu ook Quake opduikt. Bethesda heeft met Wolfenstein: The New Order die franchise nieuw leven ingeblazen, met de recente DOOM staat ook die franchise weer op de kaart, dus dan is een nieuwe Quake eigenlijk helemaal geen gek idee. Toch?