3067323-screen+shot+2016-05-24+at+09.52.47

Sony Corporation heeft eindelijk haar forecast vrijgegeven voor het financiële jaar 2017, zoals je hierboven kunt zien. Dit kon men niet doen tijdens de laatste aandeelhoudersvergadering, dit vanwege de onzekerheid over de fabrieken in Japan die getroffen waren door een aardbeving. Uit de nu net vrijgegeven forecast is duidelijk geworden wat Sony precies verwacht van de PlayStation 4 console verkopen in de komende periode.

Bij Sony verwachten ze een 8.3 procent stijging in alle verkopen (software en hardware) ten opzichte van het vorige financiële jaar. Zij geloven er in dat de PS4 software sales hieraan bij zullen dragen in het komende jaar. Sony is dus erg zeker van hun line-up voor de komende periode, waar onder andere PlayStation VR bijzit. De games en deze accessoire moeten gaan zorgen voor een stijging in de PS4-verkopen.

Momenteel ligt het aantal wereldwijd verkochte PS4’s rond de 40 miljoen consoles en met de verwachte verkopen voor dit financiële jaar inbegrepen, zal men eind maart 2017 bij de 60 miljoen moeten komen.

Ter vergelijking, de PlayStation 3 is meer dan 80 miljoen keer verkocht wereldwijd sinds de lancering tot aan 2013, dus dat is in zeven jaar tijd. De PS4 daarentegen is nog maar drie jaar op de markt en daarvan wordt al verwacht dat er binnen 4 jaar 60 miljoen van verkocht zijn.