logo_pes2017

Konami heeft zojuist de pagina van Pro Evolution Soccer 2017 geüpdatet met nieuwe informatie. Deze pagina zorgt ook meteen voor de aankondiging van de game, die tot nog toe nog niet eerder werd gecommuniceerd. Het logo van de game is ook meteen getoond, deze kun je zoals je vast gezien hebt hierboven bekijken.

Op de pagina vinden we enkele nieuwe details, zoals ‘Real Touch’, een functie die ervoor zorgt hoe verschillende spelers de bal op een andere manier onder controle houden. Het passen in de game gaat ook op de schop, in combinatie met Real Touch zal Precise Pass ervoor zorgen dat de physics van de bal nog realistischer zijn. Meerdere factoren bepalen de snelheid en accuraatheid van de bal.

Keepers zullen in PES 2017 ook op de schop gaan en krijgen een enorme verbetering als het gaat om motions en animaties, wat zorgt voor de meest realistische keepers in de gehele PES-historie, aldus Konami. Het nemen van corners zal uitgebreider zijn en bevat opties voor een defensief schot of een offensief schot, deze strategieën die je toepast zullen cruciaal zijn voor wat er met de bal gebeurt en hoe het spel verder verloopt.

Je krijgt in PES 2017 meer controle over je team, met ‘Total Team Control’ is het namelijk mogelijk om de mentaliteit van je spelers in een handomdraai te veranderen. Wil je dat je spelers defensiever gaan spelen of juist offensiever? De keuze is nu geheel aan jou. Met een simpele besturing zal ‘Total Team Control’ aan te sturen zijn om zo de onvoorspelbaarheid van het voetbal erin te houden.

Als laatste zal PES 2017 natuurlijk een upgrade krijgen als het gaat om de AI, graphics en animaties. Konami meldt dat de graphics van PES 2017 enorm verbeterd zijn dankzij het gebruik van de Fox Engine. Dit zorgt voor een betere presentatie binnen de game, want om elk detail is namelijk gedacht. Van de spelers tot aan het publiek en de lampen, alles is compleet opnieuw opgebouwd voor nog meer indrukwekkende graphics.

Als laatste zijn er honderden nieuwe animaties toegevoegd om de spelers nog meer tot leven te brengen. Deze animaties strekken zich ook door in de ‘Real Touch’ en ‘Precise Pass’ functionaliteit, die stuk voor stuk voorzien zijn van de nodige unieke animaties.

Een releasedatum is helaas door Konami nog niet genoemd en een trailer noch cover-star blijven vooralsnog uit. Desalniettemin verwachten we deze snel te kunnen publiceren, de E3 komt er immers aan. De game zal verschijnen op de PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One en PC (Steam).

Enkele screenshots van PES 2017 kun je hieronder bekijken.

 

ss_natural_motion

ss_visual

ss_od_level

ss_cornerkickcontrol

ss_first_touch