Eens in de zoveel tijd hebben we een overzicht van nieuwe aankondigingen met betrekking tot PlayStation 4 games. Ook vandaag weer, want er zijn vier nieuwe games aangekondigd via het PlayStation Blog en deze hebben we allemaal hieronder voor je op een rijtje gezet.

Super Mutant Alien Assault


In deze game dien je een aanval van aliens af te slaan en dat doe je in 12 verschillende levels waarin razendsnelle gameplay centraal staat. Elk level is een combinatie van vijanden, doelen en automaten. Je dient met een brede variatie aan wapens de vijanden uit te schakelen en hierbij wordt enige gore niet geschuwd.

De kern van de game is dat het willekeurig is en je met permadeath te maken hebt. Je weet van te voren niet welke wapens en mogelijkheden je krijgt, waardoor elk gevecht anders aan zal voelen. Daarbij dien je goed op te letten, want als je de dood vindt ben je genoodzaakt om opnieuw te beginnen.

De game biedt in haar basis gameplay al voldoende uitdaging en dit wordt aangevuld met baasgevechten die het nog een stuk uitdagender maken.

Release: Zomer 2016
Platformen: PlayStation 4.
Meer over de game kan je hier vinden

Score Rush Extended


Een klassieke 2D shooter propvol vijanden die je allemaal overhoop moet schieten, dat is waar deze game om draait. Score Rush Extended is namelijk een bullet-hell twint-stick shooter die je in staat stelt om het gevecht aan te gaan in je eentje evenals in coöp dat speelbaar is tot maximaal vier man.

De game is eerder al verschenen op andere platformen, maar de PlayStation 4 uitgave zal de meest complete editie zijn. Dat betekent dat de game online scoreboards zal bevatten, Trophies, DualShock 4 audio en meer.

De gameplay op zichzelf is eigenlijk vrij simpel, want je dient puur en alleen een zo hoog mogelijke score neer te zetten. Het is hierbij afhankelijk van hoe snel en goed jij speelt, want hoe efficiënter je te werk gaat, hoe beter het resultaat zal zijn.

Naast gewone levels zal je tevens aan de slag kunnen in een Boss Rush modus, welke alleen maar bazen bevat en dus aanzienlijk uitdagender is.

Release: 2 juni 2016
Platformen: PlayStation 4
Meer over de game kan je hier vinden

Neon Chrome


Neon Chroma is een top-down cyberpunk shooter met roguelike invloeden. Het doel is om de Overseer uit te schakelen die de mensen in de leefomgeving onderdrukt. Je krijgt hiervoor verschillende wapens tot je beschikking waarmee je alles verrot kan schieten. Zowel vijanden als de omgeving, waardoor de levels enigszins dynamisch zijn.

Doordat ieder level automatisch gegenereerd wordt, is elke speelervaring weer anders en dus het totale aantal levels oneindig. Als je eenmaal de dood vindt, dan krijg je een nieuwe set aan levels voorgeschoteld en gaandeweg zul je nieuwe mogelijkheden, verbeteringen en wapens vrijspelen.

Je kunt de game in je eentje spelen, ook bevat de game een lokale coöp feature die speelbaar is tot vier man. Hiermee zullen de gevechten wat gemakkelijker zijn, maar desondanks moet je je niet vergissen in de uitdaging die nog steeds volop aanwezig is. Tussen elk hoofdstuk door krijg je bovendien nog te maken met een baasgevecht.

Release: 31 mei 2016
Platformen: PlayStation 4
Meer over de game kan je hier vinden

Loot Rascals


De ontwikkelaars van Hohokum, Frobisher Says en Super Exploding Zoo komen met Loot Rascals, hun gloednieuwe game. In deze game staat het verhaal centraal waarin jij een overlevende van een raketcrash speelt die als doel heeft om te ontsnappen naar de ruimte.

Dat gaat niet zonder slag of stoot, want je bevindt je in een vijandige omgeving en dus is het noodzakelijk om de aliens, monsters en robots van je af te slaan. Door vijanden te verslaan verzamel je loot en daarmee kan je nieuwe mogelijkheden vrijspelen.

De game heeft een roguelike structuur, dus je zult aanvankelijk veel de dood vinden. Maar naarmate je meer vrijspeelt kun je je eigen loadout uitbreiden en de opties daarbinnen optimaliseren, waardoor je de vijanden beter te lijf kunt gaan.

Release: Begin 2017
Platformen: PlayStation 4
Meer over de game kan je hier vinden