Knipsel
Het is geen geheim dat de PlayStation 4 een stuk sneller is dan de Xbox One. Dat levert op dit moment veel situaties op waarbij de PlayStation 4 versie van een game in technisch opzicht net even wat vlotter draait. Een bekend verhaal is natuurlijk dat veel PS4-games een resolutie hebben van 1080p daar waar Xbox One games een resolutie hebben van 900p.

Dat euvel gaat Microsoft oplossen met een nieuwer model, de ‘Scorpio’, waarover we vanmorgen al schreven. Net zoals Sony van plan is wil ook Microsoft met een verbeterde Xbox One komen. De bedoeling is dat ze dit eens in de zoveel tijd doen in plaats van dat ze werken naar een nieuw moment om een geheel nieuwe console uit te brengen, wat voorheen gebruikelijk was.

Het bericht van vanmorgen was op basis van een Kotaku artikel en inmiddels heeft Polygon navraag bij eigen bronnen gedaan. Deze bronnen bevestigen het verhaal van Kotaku en tegelijkertijd zijn er nog wat meer details verschenen.

De geheel nieuwe Xbox One zal pas laat in 2017 verschijnen, maar de kans is groot dat Microsoft de E3 aangrijpt om dit model aan te kondigen. Dit model heeft als primaire uitgangspunt kracht en dat zien we terug in de specificaties die gelekt zijn.

De huidige Xbox One opereert op een piek van 1.32 teraflops daar waar de huidige PS4 dat doet op 1.84 teraflops. De PS4K zou als het goed is een piek moeten hebben van ongeveer 4.14 teraflops en de Xbox One ‘Scorpio’ gaat hier dik overheen met zelfs 6 teraflops.

Als dit blijkt te kloppen, dan zal de nieuwe Xbox One ruim vier keer sneller zijn dan de huidige Xbox One. Tevens zou de nieuwe Xbox One dan koploper kunnen worden als het gaat om kracht. Een situatie die momenteel andersom is.